BURMISTRZ?!
„PIK - Myśli bez Cenzury” Rok II Nr 1/3 - grudzień 2008/ luty 2009

Na zebraniu z mieszkańcami wsi Sulimierz, w sprawie przeciągających się, a obiecanych w wyborach remontów dróg gminnych Burmistrz Leszek Wierucki powiedział: „Mniej demagogii, więcej słów”.
Wiedział... i powiedział!

NIE WYDAJEMY GAZETY?!!
„PIK - Myśli bez Cenzury” Rok II Nr 1/3 - grudzień 2008/ luty 2009

Są różne zboczenia, w tym takie, które za wszelką cenę każą nam być redaktorami i wydawcami lokalnej prasy. Brzmi to bardzo dumnie: „na naszych łamach”, „redaktor naczelny” itp. My chcemy mieć tylko prawo głosu i szansę publikowania naszych ocen i poglądów. Musimy robić
to zgodnie z prawem. Zarejestrowaliśmy pismo w sądzie okręgowym - i nic więcej. Pismo to może być Wasze!

MKS „SZKUNER” i INNI NA LODZIE
„PIK - Myśli bez Cenzury” Rok II Nr 1/3 - grudzień 2008/ luty 2009

Wiosną ubiegłego Rada Miejska w Myśliborzu, a zwłaszcza jej ścisłe kierownictwo obiecywali, że przejmą „Szkuner”. Wyszła z tego jedna wielka klapa. Niedługo później te same osoby zaczęły kombinować z przejęciem kortów tenisowych od OSiR-u, przymierzając się do zagospodarowania przyległego terenu, na którym spłonęła budowana przez Janusza Winiarczyka PILAWA. Oj! Pechowe to miejsce. Uprzedzamy, jeśli nie chcecie skończyć jak poprzednie budowy, zmieńcie swoje plany!

Poprzednie numery znajdziesz w Archiwum